donderdag , 21 maart 2019
Laatste nieuws

20. Praktische tips van Klazina Bontekoe-Heerema

  • Koop een huis-, tuin- en keukenbel zonder bedrading, zodat de mantelzorger rustig in de tuin of op het balkon kan zijn en toch bereikbaar is. Maak standaard aan de papegaai een zakje/vakje waar je deze bel in kan schuiven.
  • Leg een plastic zak in de auto waarop je kunt gaan zitten en zo de benen de auto in kunt draaien. Hoeven echt geen dure kussens te zijn.
  • Bij last van staartbotje? Koop een stukje vulling, snijd achteraan in het midden een stukje uit en doe er een kussensloop omheen. Snijd direct twee, één voor in huis en één voor in de auto. Veel goedkoper en comfortabeler dan al die dure kussens en bandjes.
  • WhatsApp is goed te gebruiken om iemand te vragen voor een boodschap. Een soort hulp op afstand Laat een groep scholieren een paar week achter elkaar een uurtje bij een flat met veel bejaarden les geven.
  • Medicatie via een Baxter dispensor is prima, maar als er veel wijzigingen in de medicatie zijn werkt dit niet. Vandaar dat ik zelf een lijst ontwikkeld, die gemakkelijk kan worden aangepast. Zo kunnen de medicijnen gemakkelijker in en/of uit een medicijndoosje worden gedaan. Van de apotheek komen onoverzichtelijke lijsten. Plus dat daar niet altijd alles is aangepast, als de huisarts weer langs is geweest. Als leek weet je niet waar elk middel voor bestemd is. Door dit direct te vermelden houd je er zelf zicht op. Ook een mogelijkheid is om van elk middel een fotootje toe te voegen bij bijzonderheden.

Scroll To Top