Niet goed leesbaar? Open hier de online versie.

10 november 2014De Week Chronisch Zieken zoekt oplossingen voor zaken waar veel zieken ongeacht hun specifieke aandoening tegenaan lopen. De Week brengt daarom graag goede voorbeelden en plannen voor het voetlicht. Veel mensen met een chronische aandoening krijgen te maken met revalidatie, niet alleen in een revalidatiecentrum of –afdeling, maar vooral thuis. Want revalideren begint vaak pas echt in de thuissituatie.

Revalideren vraagt veel volharding van patiënten en mantelzorgers. Afgelopen zomer zijn zij opgeroepen innovaties, goede ideeën en tips voor thuisrevalidatie in te sturen en deze te delen met anderen. Bijvoorbeeld een goede ervaring met een hulpmiddel dat de zelfredzaamheid vergroot. Of een nieuwe, verrassende toepassing van een bestaand hulpmiddel. We ontvingen enkele tientallen reacties die in dit document zijn opgenomen. De beste innovaties en ideeën worden vandaag door de inzenders zelf gepresenteerd tijdens de Zorgvernieuwingsdag.

Het document ‘Innovaties, ideeën & tips’ kunt u hier downloaden (pdf).
Heeft u vragen of wilt u aansluiten bij een innovatie of idee? De contactgegevens zijn vermeld. En doet u vooral uw voordeel met de tips!

Het programma over nieuwe ontwikkelingen in de revalidatie thuis is vandaag vanaf 11.30 uur live te volgen op het internet: www.chronischziek.nl/revalidatie. U kunt tijdens de uitzending reageren door te twitteren met #weekcz

Week Chronisch Zieken | 010-436 6799 | 0651-180 563 | info@chronischziek.nl | www.chronischziek.nl